Keolis sleept miljardencontract binnen voor exploitatie Dubai Metro

Keolis gaat samen met zijn Japanse joint venture partners Mitsubishi Heavy Industries Engineering en de Mitsubishi Corporation de komende jaren de metro- en tramlijnen van Dubai exploiteren en onderhouden.

Dat meldde de lokale transportautoriteit RTA afgelopen weekend. De Frans-Japanse joint venture neemt de klus over van de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Serco Group. Het contract is er een voor tenminste negen jaar, met nog eens zes opties voor een verlenging met één jaar. De overeenkomst vertegenwoordigt een waarde van minimaal 1,29 miljard dollar (1,08 miljard euro) en maximaal 2,15 miljard dollar.

Aanbesteding

Keolis, Mitsubishi Heavy Industries Engineering en de Mitsubishi Corporation kwamen als winnaar uit de bus bij een publieke aanbesteding van de lokale transportautoriteit.

De Dubai Metro bestaan uit twee lijnen, de rode en de groene. Laatstgenoemde heeft 20 haltes en beperkt zich tot het noordelijke deel van de stad. De rode lijn loopt van noord tot zuid en heeft 28 haltes, onder andere bij de bekende winkelcentra van de stad. Het netwerk van de Dubai Tram ligt ter hoogte van het kunstmatige palmeiland Palm Jumeirah en heeft onder meer metrohaltes bij het onder toeristen populaire Dubai Walk.

Lees meer:

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad SpoorPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.