Metro De Akkers Spijkernisse

Advocaat metrobestuurder Spijkenisse: bestuurder is onschuldig

De bestuurder van de metro die in de nacht van zondag op maandag door een stootblok is geschoten bij station de Akkers in Spijkenisse heeft niet strafbaar gehandeld. Dat zegt de advocaat van de metrobestuurder op Twitter. “Niets in het onderzoek wijst op enig verwijtbaar of strafbaar handelen”, aldus de advocaat van de metrobestuurder, mr. Kim Kuster.

Met de tweet wil Kuster “duidelijkheid verschaffen”. “Cliënt is gisteren na verhoor op het politiebureau vrijgelaten”, aldus de advocaat. Aan RTV Rijnmond laat ze weten dat een blaas- en speekseltest negatief zijn uitgevallen, en dat er geen sprake was van een menselijke fout. “De metrobestuurder vraagt zich af waarom hij als verdachte is behandeld. Hij is vreselijk geschrokken, is in shock, moet bijkomen. Toch werd hij in een politiecel gegooid, in een scheurpak”, aldus de advocaat tegen RTV Rijnmond.

Ongeluk

De politie en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) doen onderzoek naar de oorzaak van het voorval. De metrobestuurder is niet gewond geraakt en heeft het voertuig zelfstandig kunnen verlaten. Hij werd maandag aangehouden en verhoord, en mocht daarna naar huis. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio was het aanhouden van de bestuurder een standaardprocedure bij zware incidenten.

SpoorPro ging maandag ter plaatse en sprak onder meer met omwonenden van metrostation De Akkers:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.