Utrecht krijgt 75 meter lange stadstram

CAF-tram voor Uithoflijn Utrecht

Utrecht krijgt een van de langste stadstrams van Europa. De nieuwe tramstellen van leverancier CAF hebben een lengte van 41 meter. De tramstellen van het type Urbos 100 bestaan uit 7 delen in plaats van 5. Het is mogelijk om beide tramtypen te koppelen, waardoor een totale lengte van 75 meter ontstaat met een capaciteit van bijna 500 reizigers per rit. Woensdag tekenden de provincie Utrecht en CAF, de leverancier van de nieuwe trams, een aanvullende overeenkomst voor de productie en levering van 22 lagevloer trams van het type Urbos 100.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “Utrecht krijgt 75 meter lange stadstram”

Raymond Liefjes|21.01.17|19:24

Ik zou hier graag op reageren. Het zullen ongetwijfeld de langste trams in Nederland zijn maar niet de langste trams in Europa. Dat zijn op dit moment de Siemens Combino Supra NF12B wagens van de BKV in Budapest, die zijn 53 meter een 99 cm lang en rijden op de lijnen 4 en 6 aldaar.

John rdam|01.02.17|16:48

De 55 meter lange negendelige CAFtrams in Budapest zijn inmiddels de langste ondeelbare trams ter wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Utrecht krijgt 75 meter lange stadstram | SpoorPro.nl

Utrecht krijgt 75 meter lange stadstram

CAF-tram voor Uithoflijn Utrecht

Utrecht krijgt een van de langste stadstrams van Europa. De nieuwe tramstellen van leverancier CAF hebben een lengte van 41 meter. De tramstellen van het type Urbos 100 bestaan uit 7 delen in plaats van 5. Het is mogelijk om beide tramtypen te koppelen, waardoor een totale lengte van 75 meter ontstaat met een capaciteit van bijna 500 reizigers per rit. Woensdag tekenden de provincie Utrecht en CAF, de leverancier van de nieuwe trams, een aanvullende overeenkomst voor de productie en levering van 22 lagevloer trams van het type Urbos 100.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “Utrecht krijgt 75 meter lange stadstram”

Raymond Liefjes|21.01.17|19:24

Ik zou hier graag op reageren. Het zullen ongetwijfeld de langste trams in Nederland zijn maar niet de langste trams in Europa. Dat zijn op dit moment de Siemens Combino Supra NF12B wagens van de BKV in Budapest, die zijn 53 meter een 99 cm lang en rijden op de lijnen 4 en 6 aldaar.

John rdam|01.02.17|16:48

De 55 meter lange negendelige CAFtrams in Budapest zijn inmiddels de langste ondeelbare trams ter wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.