Randstadrail, lijn 3, Den Haag

Onderzoek lightrail-verbinding tussen Zoetermeer en Leiden

Randstadrail, lijn 3, Den Haag

Er komt een onderzoek naar een lightrailverbinding tussen Zoetermeer en Leiden. Dat staat in de concept Uitvoeringsagenda Bereikbaarheid 2016-2025 van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). De metropoolregio wil met de lightrailverbinding de bereikbaarheid van Zoetermeer en de regio verbeteren.

Wethouder Mobiliteit Marc Rosier van Zoetermeer: “Ik ben blij dat in deze concept Uitvoeringsagenda verschillende plannen staan die de bereikbaarheid van Zoetermeer sterk kunnen verbeteren. Met name de betere verbinding tussen Leiden en Rotterdam, via Zoetermeer, is voor onze inwoners en de gehele Metropoolregio een grote kans. Ik maak me daar graag hard voor en zal er persoonlijk voor zorgen dat deze verbinding serieus op tafel komt en blijft.”

Tramverbinding

De Leidse politiek reageert terughoudend op de plannen, omdat vijf jaar geleden een discussie over een andere tramverbinding, de RijnGouweLijn (RGL), op een flinke teleurstelling uitliep. De RijnGouweLijn was een omstreden project waarvan het eerste plan in 1990 werd gemaakt. Na jarenlang getouwtrek met bewoners en de politiek besloot de provincie Zuid-Holland de tramverbinding in 2012 definitief niet aan te leggen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.