Citadis tram, RET, Rotterdam

Alstom moderniseert Citadis-tram van RET met airconditioning

Alstom gaat een airconditioningsysteem leveren voor de eerste serie van zestig Citadis-trams, waarmee de RET het stadsvervoer in Rotterdam uitvoert. De Citadis-trams die door Alstom zijn geleverd tussen 2004 en 2006 hebben al verwarmings- en ventilatiesystemen aan boord. Om het reiscomfort voor Rotterdamse trampassagiers verder te verbeteren, heeft RET besloten de eerste serie Citadis-trams te voorzien van een HVAC-systeem met extra stroomvoorziening.

De renovatie zal worden uitgevoerd door medewerkers van Alstom Ridderkerk in het RET-depot, te beginnen in januari 2016, waarbij elke 15 dagen 3 trams worden omgebouwd. Naar verwachting hebben vóór de zomer van 2016 een aanzienlijke hoeveelheid RET Citadis-trams HVAC aan boord. De Citadis-trams in Rotterdam vervoeren dagelijks rond de 130.000 mensen.

Renovatie

“Dankzij deze renovatie blijft het reizen comfortabel, zelfs bij de hoge temperaturen waar we onlangs mee te maken hadden: RET-klanten kunnen rekenen op een aangenaam klimaat, waarbij het uiterst prettig reizen is” aldus Léon Linders, directeur van Alstom Transport Nederland. De tweede serie van 53 Citadis-trams die Alstom tussen 2011 en 2012 aan de RET heeft geleverd hebben al een HVAC-systeem aan boord.

Alstom heeft meer dan 20 jaar ervaring in renovatie en moderniseert momenteel 16 vloten over de hele wereld.

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.