Metrolijn 4, Rio de Janeiro, Brazilië

Oostenrijks bedrijf levert communicatiesysteem voor metrolijn Rio de Janeiro

Het Oostenrijkse bedrijf Kapsch CarrierCom is uitgekozen om de TETRA-infrastructuur te leveren voor de nieuwe metrolijn 4 in Rio de Janeiro. TETRA is een radiocommunicatie-systeem dat onder meer gebruikt wordt in het openbaar vervoer. Kapsch gaat de opdracht uitvoeren in opdracht van het Italiaanse ingenieursbedrijf ENG.

Kapsch CarrierCom levert 30 radiotoestellen voor in de metrostellen en 140 draagbare handradio’s. De onderneming is verantwoordelijk voor de planning van het TETRA-netwerk, het ontwerp, de ontwikkeling en de integratie met bestaande communicatiesystemen in de andere metrolijnen.

Reizigers

De nieuwe lijn 4 doet met vijftien metrovoertuigen zes belangrijke stations aan. Dat moet ruim tweeduizend auto’s van de straten van Rio halen tijdens piekmomenten. Daarmee worden enkele zware verkeersknooppunten in de stad ontlast. De metrostellen dienen voor vóór de Olympische Spelen 2016 in Rio te gaan rijden om duizenden sportfans snel, veilig en comfortabel op hun bestemming te brengen.

Kapsch CarrierCom heeft in juli vorig jaar het Belgische bedrijf Prodata Mobility Systems overgenomen. Dit bedrijf voerde onder meer opdrachten uit voor Nederlandse vervoerders zoals Arriva, Syntus, Veolia en EBS. De Oostenrijkse onderneming is wereldwijd actief als systeemintegrator, producent en leverancier van telecommunicatieoplossingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Oostenrijks bedrijf levert communicatiesysteem voor metrolijn Rio de Janeiro | SpoorPro.nl
Metrolijn 4, Rio de Janeiro, Brazilië

Oostenrijks bedrijf levert communicatiesysteem voor metrolijn Rio de Janeiro

Het Oostenrijkse bedrijf Kapsch CarrierCom is uitgekozen om de TETRA-infrastructuur te leveren voor de nieuwe metrolijn 4 in Rio de Janeiro. TETRA is een radiocommunicatie-systeem dat onder meer gebruikt wordt in het openbaar vervoer. Kapsch gaat de opdracht uitvoeren in opdracht van het Italiaanse ingenieursbedrijf ENG.

Kapsch CarrierCom levert 30 radiotoestellen voor in de metrostellen en 140 draagbare handradio’s. De onderneming is verantwoordelijk voor de planning van het TETRA-netwerk, het ontwerp, de ontwikkeling en de integratie met bestaande communicatiesystemen in de andere metrolijnen.

Reizigers

De nieuwe lijn 4 doet met vijftien metrovoertuigen zes belangrijke stations aan. Dat moet ruim tweeduizend auto’s van de straten van Rio halen tijdens piekmomenten. Daarmee worden enkele zware verkeersknooppunten in de stad ontlast. De metrostellen dienen voor vóór de Olympische Spelen 2016 in Rio te gaan rijden om duizenden sportfans snel, veilig en comfortabel op hun bestemming te brengen.

Kapsch CarrierCom heeft in juli vorig jaar het Belgische bedrijf Prodata Mobility Systems overgenomen. Dit bedrijf voerde onder meer opdrachten uit voor Nederlandse vervoerders zoals Arriva, Syntus, Veolia en EBS. De Oostenrijkse onderneming is wereldwijd actief als systeemintegrator, producent en leverancier van telecommunicatieoplossingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.