Drone, metroverbinding Noord/Zuidlijn

Drone met camera vliegt door tunnel Noord/Zuidlijn

Voor het eerst is een drone door de tunnels van de nieuw aan te leggen metroverbinding Noord/Zuidlijn gevlogen. De drone duikt, voorzien van een HD-camera, bij de Sixhaven in Amsterdam-Noord de bouwput in om vlak voor station Rokin te eindigen.

De piloot en een cameraman reden – voor op een fiets gezeten – achter de drone aan om hem te besturen en tegelijkertijd te filmen. Het levert unieke beelden op die gemonteerd zijn tot een filmpje van bijna drie minuten.

Drone

Leverancier Thales, het bedrijf dat onder andere het ICT-netwerk in de Noord/Zuidlijn gaat aanleggen, diende een verzoek in bij Dienst Metro voor het filmen met een drone. Voor de opening van hun nieuwe bedrijfspand wilden zij graag een promofilm maken over hun verschillende projecten. Daarnaast had Dienst Metro Amsterdam zelf ook de langgekoesterde wens om een keer met een drone door de tunnel te vliegen.

Bekijk hier de bijzondere beelden:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Drone met camera vliegt door tunnel Noord/Zuidlijn | SpoorPro.nl
Drone, metroverbinding Noord/Zuidlijn

Drone met camera vliegt door tunnel Noord/Zuidlijn

Voor het eerst is een drone door de tunnels van de nieuw aan te leggen metroverbinding Noord/Zuidlijn gevlogen. De drone duikt, voorzien van een HD-camera, bij de Sixhaven in Amsterdam-Noord de bouwput in om vlak voor station Rokin te eindigen.

De piloot en een cameraman reden – voor op een fiets gezeten – achter de drone aan om hem te besturen en tegelijkertijd te filmen. Het levert unieke beelden op die gemonteerd zijn tot een filmpje van bijna drie minuten.

Drone

Leverancier Thales, het bedrijf dat onder andere het ICT-netwerk in de Noord/Zuidlijn gaat aanleggen, diende een verzoek in bij Dienst Metro voor het filmen met een drone. Voor de opening van hun nieuwe bedrijfspand wilden zij graag een promofilm maken over hun verschillende projecten. Daarnaast had Dienst Metro Amsterdam zelf ook de langgekoesterde wens om een keer met een drone door de tunnel te vliegen.

Bekijk hier de bijzondere beelden:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.