Drone, metroverbinding Noord/Zuidlijn

Drone met camera vliegt door tunnel Noord/Zuidlijn

Voor het eerst is een drone door de tunnels van de nieuw aan te leggen metroverbinding Noord/Zuidlijn gevlogen. De drone duikt, voorzien van een HD-camera, bij de Sixhaven in Amsterdam-Noord de bouwput in om vlak voor station Rokin te eindigen.

De piloot en een cameraman reden – voor op een fiets gezeten – achter de drone aan om hem te besturen en tegelijkertijd te filmen. Het levert unieke beelden op die gemonteerd zijn tot een filmpje van bijna drie minuten.

Drone

Leverancier Thales, het bedrijf dat onder andere het ICT-netwerk in de Noord/Zuidlijn gaat aanleggen, diende een verzoek in bij Dienst Metro voor het filmen met een drone. Voor de opening van hun nieuwe bedrijfspand wilden zij graag een promofilm maken over hun verschillende projecten. Daarnaast had Dienst Metro Amsterdam zelf ook de langgekoesterde wens om een keer met een drone door de tunnel te vliegen.

Bekijk hier de bijzondere beelden:

U las zojuist één van uw gratis premium artikelen

Uw abonnement helpt onze journalisten bij het zoeken naar de waarheid in de spoorsector.

Onbeperkt lezen? Stap nu in en profiteer van de introductieaanbieding ‘eerste maand gratis.

start 1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.