Metro, ongeluk, Moskou

Arrestatie medewerkers metro na ontsporing in Moskou

In Moskou zijn twee medewerkers van de metro aangehouden in verband met het ongeluk waarbij 22 dinsdag mensen zijn omgekomen en meer dan 160 mensen gewond raakten. Dit melden Russische media. Het is onbekend waar het tweetal van wordt verdacht.

De slachtoffers vielen toen de metro tijdens de ochtendspits opeens hard remde. Drie treinstellen ontspoorden daardoor tussen de stations Slavjanski Boulevard en Park Pobedi. Passagiers werden daarbij door de trein geslingerd.

Oorzaak nog onbekend

Het ongeval midden in de ochtendspits ontstond door stroomuitval. De metro maakte daardoor een heftige noodstop. Woensdag was een dag van nationale rouw. Bij de metrostations Park Pobedi en Slavjanski Boulevard zijn dinsdagavond en woensdagochtend bloemen neergelegd en kaarsjes aangestoken.

De metro is in Moskou negen miljoen reizigers per dag het belangrijkste vervoersysteem in de stad.

UPDATE

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Arrestatie medewerkers metro na ontsporing in Moskou”

John rdam|17.07.14|13:59

Ik zou het wel heeeel bijzonder vinden als uit het onderzoek naar voren komt dat de trein ontspoord is omdat hij hard moest remmen. Een gevolg daarvan zou dan moeten zijn dat we de noodrem en de ATB-remmingen moeten afschaffen. Het omgekeerde (ontsporen en daardoor met brute kracht tot stilstand komen) lijkt me wel een mogelijkheid.
Ook bijzonder is dat alle media hierin elkaar kritiekloos napraten, zonder dat iemand op de gedachte komt dat het een wel heel gekke bewering is.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.