Peter Dijk, directeur Dienst Metro, Frank Hagemeier, directeur Siemens Mobility and Logistics. Foto: Dienst Metro Amsterdam

Siemens installeert stationssystemen van Amsterdamse metro

Siemens gaat de nieuwe stationssystemen installeren bij alle metrostations in Amsterdam, inclusief die van de nieuwe metroverbinding Noord/Zuidlijn. Daarvoor ondertekenden Dienst Metro Amsterdam en Siemens Nederland  een contract. Na de installatie wordt Siemens tien jaar verantwoordelijk voor het onderhoud en de beschikbaarheid.

De opdracht betreft het cameratoezicht, de dynamische reizigersinformatie-voorziening (DRIS), (lift)intercommen, de intercominformatie-zuilen en de omroepinstallatie. Siemens won de aanbesteding op de beste combinatie van kwaliteit en prijs voor de gehele levensduur (Design, Construct and Maintain).

Migratie

Om de reizigers van het Amsterdamse metronet zo min mogelijk te hinderen heeft Siemens een uitgebreide migratiestrategie ontwikkeld. Frank Hagemeier, directeur Mobility and Logistics: “Het in korte tijd vervangen van bijvoorbeeld de panelen met reizigersinformatie is een razend complex project. Met een intelligente softwareoplossing kunnen we per station in een paar stappen migreren.”

Het huidige Amsterdamse net bestaat uit de Oostlijn, Ringlijn, Gaasperplaslijn, Geinlijn en Amstelveenlijn. De aanleg van de nieuwe Noord/Zuidlijn is de aanzet geweest tot een integrale modernisering en verbetering van het gehele net. Siemens won in januari won Siemens ook het contract voor de automatisering van de infrastructuur (Centrale Bediening en besturing van Installaties, kortweg CBI) op de metrolijnen en de stations.

Lees ook:

Gunning voor automatisering metro-infrastructuur Amsterdam bekend

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.