Piet van Elteren van BRU en de heer Ton van Helmondt van Strukton Rail

Onderhoud trambaan Utrecht gaat naar Strukton Rail

Spooraannemer Strukton Rail gaat vanaf 1 december 2013 het onderhoud van de trambaan in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein uitvoeren. Directeur Ton van Helmondt van Strukton Rail en algemeen directeur Piet van Elteren van Bestuur Regio Utrecht (BRU) ondertekenden vrijdag een overeenkomst voor de komende vijf jaar met de optie om drie keer één jaar te verlengen.

BRU heeft in het nieuwe contract de nadruk gelegd op het tactisch, operationeel niveau. Dat betekent in dat er van de nieuwe proces contract aannemer (PCA) Strukton meer wordt verwacht dan alleen onderhoud aan de trambaan.

Overeenkomst

In de nieuwe overeenkomst wordt proactiviteit, kwaliteit en toepassen van marktkennis verwacht. De aannemer voert daarom periodiek analyses uit van de prestaties van de infra en op basis daarvan komt het spoorbedrijf met voorstellen tot verbetering.

Om voor een goede overgang te zorgen is er vanaf 1 september tot 1 december 2013 een overgangsperiode ingepland tussen Strukton Rail en de huidige aannemer VolkerRail.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.