metrotunnel, Oostlijn, Amsterdam

Metrotunnel Oostlijn in Amsterdam dicht voor renovatie

De metrotunnel van de Oostlijn tussen Amsterdam en Amsterdam Centraal is van 8 juli tot en met 25 augustus gesloten voor renovatie. De tunnel wordt aangepast om te kunnen voldoen aan de nieuwste veiligheidseisen. Daarvoor worden onder meer de vluchtwegen en rookafvoorsystemen in de tunnel verbeterd. In de ruim 3 kilometer lange metrotunnel komen onder andere 46 grote ventilatoren, 1300 nieuwe lichtpunten en worden ongeveer 150 kilometer nieuwe kabels gelegd.

De Oostlijn is na 35 jaar intensief gebruik toe aan renovatie. De eisen voor tunnels zijn veel strenger dan in de jaren zeventig.

Tests

Na de zomersluiting worden vanaf 26 augustus tot eind oktober alle systemen getest, waaronder de rookwarmtekanalen en andere veiligheidssystemen in de tunnel. Hiervoor gaat de metrotunnel, net als voor de zomersluiting, 5 avonden in de week dicht van zondag tot en met donderdag vanaf 20.15 uur.

Verder zijn er nog van 20 tot en met 28 juli nog werkzaamheden aan de Noord/Zuidlijn tussen de stations Zuid en RAI. Hierdoor kunnen er op dit traject geen metro’s rijden. Tijdens alle werkzaamheden wordt er voor vervangend vervoer gezorgd.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “Metrotunnel Oostlijn in Amsterdam dicht voor renovatie”

Arie Op Safari|08.07.13|15:08

is wel jammer dat je met een gvb vervoersbewijs niet op de trein mag tussen bijlmer en cs. zou een hoop ellende voor de reizigers schelen.

Paul Lamote|09.07.13|10:17

Dit is het zoveelste jaar dat de tunnel dicht gaat.
Hoe lang gaat deze ongein nog door?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.