Uithoflijn, tramverbinding, Utrecht

Marktoriëntatie voor traminfrastructuur van Uithoflijn

De projectorganisatie van de Uithoflijn houdt op donderdag 11 juli een marktoriëntatie voor het project Traminfrastructuur van de nieuwe tramverbinding. De Uithoflijn wordt aangelegd tussen Utrecht CS en kenniscentrum De Uithof.

De bijeenkomst bestaat uit twee delen. Tijdens het eerste deel geeft de projectorganisatie een uitgebreide toelichting op het project. Vervolgens zijn er twee parallelle werksessies waarin dieper wordt ingegaan op de wijze van contracteren en aanbesteden en op de wijze van uitvoering.

Aanbesteding

De daadwerkelijke aanbesteding start met een selectie van aanbieders vanaf oktober 2013. Vervolgens wordt met een beperkt aantal gegadigde bedrijven een intensieve inschrijvingsperiode doorlopen. Naar verwachting neemt het algemeen bestuur van Bestuur Regio Utrecht (BRU) eind 2014 een besluit over de contractering.

De marktoriëntatie-bijeenkomst vindt plaats in het kantoor van de projectorganisatie aan de Laan van Maarschalkerweerd 2a in Utrecht. Het programma duurt van 14.00 tot 17.00 uur. Men dient zich uiterlijk dinsdag 9 juli aan te melden, meer informatie hierover is gepubliceerd op Tenderned en de website van de Uithoflijn.

Tramnetwerk

Ongeveer 45.000 reizigers gaan vanaf 2018 gebruikmaken van deze snelle tramverbinding. Bestuur Regio Utrecht wil een tramnetwerk realiseren dat uiteindelijk bestaat uit vijf verbindingen. De aanleg van de Uithoflijn vormt de eerste stap.

Het tracé loopt van Utrecht CS naar kenniscentrum De Uithof. De Uithoflijn wordt in het stationsgebied op termijn gekoppeld aan de bestaande sneltram richting Nieuwegein/IJsselstein (de zogenaamde SUNIJ-lijn).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.