VAL206, metro, Toulouse

Strukton levert boordnetomzetters voor metro’s Toulouse

Strukton Rolling Stock heeft van de Franse vervoersmaatschappij Tisséo in Toulouse een vervolgopdracht gekregen voor de levering van nieuwe boordnetomzetters voor 28 metro’s. Dit gebeurt als onderdeel van een groot revisieproject. De eerste levering van nieuwe boordnetomzetters is in september 2013.

Strukton werd als beste beoordeeld in een Europese aanbesteding. De moderne en lichtgewicht modules zijn eerder al onder andere succesvol toegepast in projecten voor de metro in Amsterdam en een monorailsysteem in Kuala Lumpur.

Samenwerking

28 volautomatische metrovoertuigen in Toulouse krijgen zowel een nieuwe 750V DC / 72V DC batterijlader als een 750V DC / 400V AC omvormer.

In 2011 mocht Strukton voor Tisséo al nieuwe aandrijvingen leveren (DC-Chopper) voor de VAL206 voertuigen in Toulouse. De Franse vervoersmaatschappij was erg tevreden over de aandrijvingen. “Wij zijn verheugd dat we de goede samenwerking met Tisséo kunnen voortzetten”, aldus directeur Gert Kwikkers van Strukton Rolling Stock.

Struckton Rolling Stock

Strukton Rolling Stock, onderdeel van Strukton Rail, heeft een unieke positie in de wereld als het gaat om de ontwikkeling, productie en levering van aandrijfsystemen (traction converters), boordnetomvormers (auxiliary converters) en voertuigbesturingssystemen (TCMS).

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.