Metro Stockholm Tunnelbanan (foto: Ryno Quantz)

Strukton Rail start nieuwe contracten voor Zweedse metro

Strukton Rail en Storstockholms Lokaltrafik (SL) zijn begonnen met een vernieuwde samenwerking voor het onderhoud aan de Zweedse metro Stockholms Tunnelbanan en de Roslagsbanan. Strukton Rail neemt van SL een groot gedeelte over van het management, de opleidingen en de planning. Strukton krijgt daarmee meer verantwoordelijkheid voor de kwaliteit en ontwikkeling. 

SL is de beheerder van het bus-, tram-, metro- en lightrailonetwerken in en rond Stockholm. Strukton Rail zal met de start van de nieuwe onderhoudscontracten nauwer gaan samenwerken met de vervoerders MTR Stockholm en Arriva. Ook zal er frequenter contact zijn met andere aannemers op de lijnen.

Spoortechnologie

De Zweedse vestiging van Strukton Rail, Strukton Rail AB, levert spoortechnologie en richt zich in het bijzonder op onderhoud, nieuwbouw en vernieuwing van spoorprojecten in Scandinavië. De belangrijkste opdrachtgevers zijn de Zweedse spoorbeheerder Trafikverket en Storstockholms Lokaltrafik (SL). Strukton Rail heeft in Zweden 500 medewerkers.

Roslagsbanan is een 65-kilometer lang smalspoornetwerk met 39 stations. De metrolijn bestaat uit een gedeelte enkel- en een gedeelte dubbelspoor. De stad Stockholm is eigenaar van het netwerk. SL zorgt voor het beheer. De metro Stockholms Tunnelbanan heeft een lengte van 105,7 kilometer. Het netwerk heeft 105 stations, deels ondergronds en deels bovengronds.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.