Inspiro, meto, Warschau, Polen, Siemens

EU helpt Polen met lening voor nieuwe metrostellen

De Europese Investeringsbank (EIB) leent Polen 139 miljoen euro om de aanschaf van 35 nieuwe metrostellen voor twee metrolijnen in het Poolse Warschau mede te financieren. De voertuigen gaan onder meer rijden op de nieuwe metrolijn 2. 

De Europese Investeringsbank is de financiële instelling  van de Europese Unie. Dat meldt railway-technology.com.

De totale kosten van de 35 Inspiro-metro’s zijn 272 miljoen euro. De Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBWO) verstrekte in september 2011 al een lening van 80,6 miljoen euro voor de aankoop van de metrostellen.

Metrostellen

De metro’s zijn bijna 118 meter lang en kunnen 1450 passagiers vervoeren. De voertuigen zijn voorzien van geavanceerde technologie en zijn energiezuinig.

 

De metrostellen worden naar verwachting begin 2013 geleverd.

Metro-exploitant Metro Warszawskie heeft de metrostellen besteld bij partnerbedrijven Siemens en Newag. Newag is een Poolse fabrikant van rollend materieel.

Fabriek

De eerste tien treinen komen uit de fabriek van Siemens Mobility in het Oostenrijkse Wenen. Het overige deel wordt gedeeltelijk vervaardigd bij het bedrijf Newag in het Poolse Nowy Sacz. Siemens levert het materieel, voert tests uit en zorgt voor de in gebruik name.

15 van de nieuwe metro’s worden naast het bestaande materieel op metrolijn 1 ingezet. De overige 20 voertuigen gaan op de nieuwe, nog aan te leggen metrolijn 2 rijden. Met de komst van de nieuwe metrolijn en het nieuw materieel verbetert de service en kwaliteit van het openbaar vervoer in Waschau aanzienlijk.

Metroverbinding

De geplande metrolijn 2 gaat van station Chrzanów naar Rembielinska en stopt op 19 stations. De verbinding gaat van het oosten naar het westen van Warschau.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.