bouwers, aannemer, Max Bögl, Safety Award, Noord/Zuidlijn

Aannemer Max Bögl wint veiligheidsprijs Noord/Zuidlijn

De bouwers van aannemer Max Bögl hebben de tweede Noord/Zuidlijn Safety Award in de wacht gesleept. Deze aannemer, die de diepe stations van de Noord/Zuidlijn in het centrum van Amsterdam bouwt, haalde de afgelopen drie maanden de hoogste score voor bouwveiligheid.

Max Bögl nam onder meer maatregelen om communicatiemiddelen op de bouw te verbeteren en paste de manier van werken op hoogte en hijswerkzaamheden aan. De aannemer geeft medewerkers gerichte veiligheidstrainingen en stimuleert ze om elkaar aan te spreken op onveilig gedrag.

Arjan van Kammen, coördinator Veiligheid en Gezondheid Noord/Zuidlijn: “In station Rokin zijn in de afgelopen drie maanden geen ongevallen op het bouwterrein gebeurd en we kwamen, ondanks het drukke werkschema en de vele bouwactiviteiten, weinig onvolkomheden tegen. De bouwers hebben aandacht gehad voor de voorbereiding van risicovolle werkzaamheden. Bovendien kwam het bouwteam van Max Bögl zelf met ideeën om de veiligheid te verbeteren. Die pro-actieve houding heeft geholpen het veiligheidsniveau omhoog te krijgen.”

Award

De Noord/Zuidlijn Safety Award wordt elk kwartaal uitgereikt en maakt onderdeel uit van de veiligheidscampagne van de Noord/Zuidlijn: ‘Safety? Check!’. Deze campagne is gericht op veiliger werken en minder ongevallen.

Veiligheidscoördinatoren van de Noord/Zuidlijn bezoeken meerdere malen per week de diverse bouwplaatsen langs de lijn, waarbij ze de bouwveiligheid bekijken aan de hand van een aantal criteria. Dit keer scoorden de bouwers van Max Bögl het hoogst.

Wisseltrofee

De goudenwisselhelmtrofee werd door Jaap Nijland, directeur Uitvoering Noord/Zuidlijn overhandigd aan Thomas Brandt, projectdirecteur Max Bögl. De Award krijgt nu een plek in de bouwkeet van de bouwers van station Rokin. De Noord/Zuidlijn lanceerde samen met de aannemers de campagne ‘Safety? Check!’ in juni 2012.

Heijmans en Strukton wonnen in september van dit jaar de eerste Safety Award. Deze aannemers brachten samen de zinktunnels aan bij het centraal station van Amsterdam. Aan de bouw van de Noord/Zuidlijn werken de hoofdaannemers Strukton, Heijmans, Max Bögl en Saturn.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Aannemer Max Bögl wint veiligheidsprijs Noord/Zuidlijn | SpoorPro.nl
bouwers, aannemer, Max Bögl, Safety Award, Noord/Zuidlijn

Aannemer Max Bögl wint veiligheidsprijs Noord/Zuidlijn

De bouwers van aannemer Max Bögl hebben de tweede Noord/Zuidlijn Safety Award in de wacht gesleept. Deze aannemer, die de diepe stations van de Noord/Zuidlijn in het centrum van Amsterdam bouwt, haalde de afgelopen drie maanden de hoogste score voor bouwveiligheid.

Max Bögl nam onder meer maatregelen om communicatiemiddelen op de bouw te verbeteren en paste de manier van werken op hoogte en hijswerkzaamheden aan. De aannemer geeft medewerkers gerichte veiligheidstrainingen en stimuleert ze om elkaar aan te spreken op onveilig gedrag.

Arjan van Kammen, coördinator Veiligheid en Gezondheid Noord/Zuidlijn: “In station Rokin zijn in de afgelopen drie maanden geen ongevallen op het bouwterrein gebeurd en we kwamen, ondanks het drukke werkschema en de vele bouwactiviteiten, weinig onvolkomheden tegen. De bouwers hebben aandacht gehad voor de voorbereiding van risicovolle werkzaamheden. Bovendien kwam het bouwteam van Max Bögl zelf met ideeën om de veiligheid te verbeteren. Die pro-actieve houding heeft geholpen het veiligheidsniveau omhoog te krijgen.”

Award

De Noord/Zuidlijn Safety Award wordt elk kwartaal uitgereikt en maakt onderdeel uit van de veiligheidscampagne van de Noord/Zuidlijn: ‘Safety? Check!’. Deze campagne is gericht op veiliger werken en minder ongevallen.

Veiligheidscoördinatoren van de Noord/Zuidlijn bezoeken meerdere malen per week de diverse bouwplaatsen langs de lijn, waarbij ze de bouwveiligheid bekijken aan de hand van een aantal criteria. Dit keer scoorden de bouwers van Max Bögl het hoogst.

Wisseltrofee

De goudenwisselhelmtrofee werd door Jaap Nijland, directeur Uitvoering Noord/Zuidlijn overhandigd aan Thomas Brandt, projectdirecteur Max Bögl. De Award krijgt nu een plek in de bouwkeet van de bouwers van station Rokin. De Noord/Zuidlijn lanceerde samen met de aannemers de campagne ‘Safety? Check!’ in juni 2012.

Heijmans en Strukton wonnen in september van dit jaar de eerste Safety Award. Deze aannemers brachten samen de zinktunnels aan bij het centraal station van Amsterdam. Aan de bouw van de Noord/Zuidlijn werken de hoofdaannemers Strukton, Heijmans, Max Bögl en Saturn.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.