metro Amsterdam

BAM gaat opstelsporen voor Amsterdamse metro uitbreiden

BAM Rail en BAM Civiel hebben een opdracht van de gemeente Amsterdam binnengehaald met een waarde van 30 miljoen euro. Het gaat om werkzaamheden voor het project Opstelterreinen Metrovoertuigen Amsterdam.

Het contract voorziet in uitbreiding van de sporen op de locatie Gaasterplas en de vernieuwing, uitbreiding en herinrichting van opstelterreinen op de locaties Isolatorweg en Amstel in Amsterdam. Door de uitbreiding stijgt het totale aantal opstelplaatsen van negentien tot 33.

Nieuwe metrostellen

De opzet is dat de opstelplaatsen straks geschikt zijn voor de nieuwe metrostellen die de huidige voertuigen gaan vervangen. De bedrijven gaan verder twee wasstraten en een quickservice aanleggen en kabels en leidingen vernieuwen. Dat gebeurt in samenwerking met Arcadis en BAM Infratechniek. Aan het einde van dit jaar start het werk en medio 2015 moet het project afgerond zijn.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.