Nachttreinaanbieder GreenCityTrip verlegt aandacht naar het oosten

GreenCityTrip-nachttrein
GreenCityTrip wil zich toeleggen op Oost-Europese bestemmingen. 2023, GreenCityTrip

GreenCityTrip zal vanaf 21 april een nachttrein laten rijden op de route Amsterdam-Praag, die ook Dresden aan doet. In Nederland hebben reizigers de mogelijkheid om ook in Deventer nog op te stappen. GreenCity trip heeft volgens mede-eigenaar Maarten Bastian inmiddels goede ervaringen met nachttreindiensten richting het oosten van Europa, wat dan ook het nieuwe focusgebied wordt van het bedrijf.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is chef redactie van SpoorPro en de RailTech-titels.

1 reactie op “Nachttreinaanbieder GreenCityTrip verlegt aandacht naar het oosten”

Marc Busio|08.03.23|10:33

In een kranteninterview laat een woordvoerder van het bedrijf weten dat andere routes inmiddels niet meer rendabel te krijgen zijn door de sterk gestegen kosten en spooromleidingen. Waarschijnlijk is dit een naderend einde van de korte opleving die het fenomeen slaaptrein heeft mogen beleven dankzij de coronapandemie en klimaatbezorgdheid. De luchtvaart is weer helemaal terug en de passagiers melden zich massaal om zich voor hun stedentrips op deze manier te laten vervoeren.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nachttreinaanbieder GreenCityTrip verlegt aandacht naar het oosten | SpoorPro.nl

Nachttreinaanbieder GreenCityTrip verlegt aandacht naar het oosten

GreenCityTrip-nachttrein
GreenCityTrip wil zich toeleggen op Oost-Europese bestemmingen. 2023, GreenCityTrip

GreenCityTrip zal vanaf 21 april een nachttrein laten rijden op de route Amsterdam-Praag, die ook Dresden aan doet. In Nederland hebben reizigers de mogelijkheid om ook in Deventer nog op te stappen. GreenCity trip heeft volgens mede-eigenaar Maarten Bastian inmiddels goede ervaringen met nachttreindiensten richting het oosten van Europa, wat dan ook het nieuwe focusgebied wordt van het bedrijf.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is chef redactie van SpoorPro en de RailTech-titels.

1 reactie op “Nachttreinaanbieder GreenCityTrip verlegt aandacht naar het oosten”

Marc Busio|08.03.23|10:33

In een kranteninterview laat een woordvoerder van het bedrijf weten dat andere routes inmiddels niet meer rendabel te krijgen zijn door de sterk gestegen kosten en spooromleidingen. Waarschijnlijk is dit een naderend einde van de korte opleving die het fenomeen slaaptrein heeft mogen beleven dankzij de coronapandemie en klimaatbezorgdheid. De luchtvaart is weer helemaal terug en de passagiers melden zich massaal om zich voor hun stedentrips op deze manier te laten vervoeren.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.