GVB

IT-bedrijf Arcobel nestelt zich in GVB-aanbesteding GIVA Broker

Een GVB-tram bij station Amsterdam Sloterdijk.FaceMePLS / Wikimedia Commons

De Amsterdamse regiovervoerder GVB gunt de aanbesteding voor het leveren van IT-apparatuur aan Arcobel Embedded Solution. Het bedrijf, dat is gevestigd in het Noord-Brabantse Heesch, mag zich de komende tijd bezig houden met de Generieke Infrastructuur en Voertuig Architectuur (GIVA) binnen GVB.

Arcobel zal niet alleen apparatuur en toebehoren leveren voor het GIVA-systeem, maar ook de inkoop van technische producten uit handen nemen van GVB. Daarnaast zal Arcobel een kennisbank opzetten voor de Amsterdamse vervoerder en worden de producten voortaan “proactief gemanaged” om de levensduur te vergroten.

De opdracht is aan Arcobel gegund voor een periode van vier jaar met een optie tot twee keer twee jaar verlenging. “Een projectmatige aanpak van de opdracht zorgt voor een doelgerichte, resultaatgerichte en efficiënte uitvoering”, aldus Ronnie Bijl, verantwoordelijk Accountmanager bij Arcobel.

Volgens Bijl zal Arcobel een kennisbank inrichten met technische informatie over de geleverde hardware van GVB. Daardoor kan het bedrijf naar eigen zeggen snel reageren op ondersteuningsvragen van GVB. “Arcobel fungeert als R&D partner en adviseert GVB proactief over actuele ontwikkelingen in de hardwaremarkt”, zo stelt Bijl.

“Door gebruik te maken van generieke hardware en software wordt vendor lock-in voorkomen. GVB is hiermee in staat om nieuwe hardwaretoepassingen te integreren in haar ICT landschap. Alle componenten blijven afzonderlijk vervangbaar.” Uiteindelijk moet PLC-management (Product Life Cycle) en EOL-management (End of Life) zorgen voor een “betrouwbaar levenscyclusbeheer” van alle hardware binnen GVB.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

IT-bedrijf Arcobel nestelt zich in GVB-aanbesteding GIVA Broker | SpoorPro.nl
GVB

IT-bedrijf Arcobel nestelt zich in GVB-aanbesteding GIVA Broker

Een GVB-tram bij station Amsterdam Sloterdijk.FaceMePLS / Wikimedia Commons

De Amsterdamse regiovervoerder GVB gunt de aanbesteding voor het leveren van IT-apparatuur aan Arcobel Embedded Solution. Het bedrijf, dat is gevestigd in het Noord-Brabantse Heesch, mag zich de komende tijd bezig houden met de Generieke Infrastructuur en Voertuig Architectuur (GIVA) binnen GVB.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: , ,

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.