ProRail en NS leveren bijdrage aan Europees initiatief voor spoormodernisering

Afbeelding: NS

ProRail en NS gaan zich inzetten voor de technologische verbetering en vernieuwing van de spoorsystemen in Europa. Dat gebeurt binnen het zogeheten System Pillar Consortium, waar de bedrijven deel van uit maken.

Het System Pillar Consortium won eerder deze maand een aanbesteding ter waarde van 45 miljoen euro van Europe’s Rail Joint Undertaking. Dit is een Europees initiatief dat tot doel heeft om de verschillende Europese spoorsystemen beter op elkaar te laten aansluiten, om zo tot interoperabele spoorwegen te komen.

ProRail en NS gaan als onderdeel van het consortium meewerken aan de technologische vernieuwingen en systeemsprongen die nodig zijn om capaciteitsgroei op het Europese spoor te faciliteren. Ook zal worden nagedacht over manieren om vernieuwingen sneller dan nu gebruikelijk te standaardiseren, zodat een eenduidige systeemarchitectuur van het Europese spoor gerealiseerd kan worden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.