TerraCarta

TerraCarta en Gerotech slaan handen ineen om totaalpakket kabelwerk te leveren

TerraCarta

De TerraCarta Group, gespecialiseerd in kabel- en leiding-opsporingsonderzoek, heeft onlangs het ontwerpbureau Gerotech opgenomen in haar portfolio om gezamenlijk een nog completer pakket te kunnen leveren aan ingenieursbureaus, aannemers en ProRail in de spoorbouw.

TerraCarta levert pro forma tekeningen en advies aan ingenieurs en aannemers, waaronder ook voor ProRail. “Alleen ProRail kon niet zoveel met onze gegevens die wij leverden omdat ze werken met een andere database”, aldus Dennis Snijders, projectmanager bij TerraCarta. Om die reden ging TerraCarta eerst zelf de uitdaging aan om deze bottleneck te tackelen.

Snijders: “We hebben eerst geprobeerd om zelf een ingenieursafdeling op te zetten. Maar dat bleek een lang en ingewikkeld proces. Deelnemers vielen af en het opzetten van een interne afdeling kwam maar niet van de grond. Het duurde simpelweg te lang.” TerraCarta besloot dat een andere aanpak beter zou werken en die vonden ze in het gespecialiseerde ingenieursbureau Gerotech.

“Gerotech kwam op het juiste moment langs met de juiste expertise en wij besloten al snel op deze rijdende trein te springen”, stelt Snijders. “Het bleek een gouden greep, want doordat we Gerotech bij ons bedrijf konden voegen, bleken we gezamenlijk opeens wel in staat om wijzigingen aan te brengen in de systemen van ProRail. Op deze manier kunnen we dus een totaalpakket leveren op het gebied van advies en engineering.”

TerraCarta
Van inwinnen tot verwerken, TerraCarta en Gerotech slaan de handen ineen.

Ontwerp en Roodrevisies

Martin van der Sommen van Gerotech werkt als senior engineer rail sinds februari samen met TerraCarta en is gespecialiseerd in het opstellen van en adviseren bij uitvoeringsontwerpen (UO). Binnen Gerotech zijn meerdere personen actief in het opstellen van Defintief Ontwerp (DO) en UO. Daarnaast is men bij Gerotech zeer bedreven in het verwerken van roodrevisies van de kabels en leidingen. “Het tekenwerk en de coördinatie houdt in dat de benodigde roodrevisies worden doorgevoerd waardoor spoorbouwprojecten nog nauwkeuriger in beeld kunnen worden gebracht, maar ook het verwerken van eventuele wijzigingen die kunnen optreden of zijn vastgesteld naar aanleiding van het veldonderzoek”, aldus Van der Sommen.

“Op het moment dat er uitvoeringsontwerpen moeten komen is het mogelijk om de expertise van TerraCarta in te schakelen m.b.t. inmeten / detecteren van de ondergrondse infra. Hierbij moet men denken aan het graven van proefsleuven, GPR / radiodetectie onderzoeken. Deze synergie leidt tot een kwalitatief beter product i.r.t. de door de opdrachtgever geleverde basisbestanden.

Gerotech

Gerotech is sinds haar oprichting in 2006 uitgegroeid tot een bekende speler in de markt van de ondergrondse spoorinfrastructuur. Gerotech ontwerpt en reviseert ondergrondse spoorkabels en leidingtracés. Doordat Gerotech sinds kort is opgenomen in de portfolio van de TerraCarta Group, kunnen ze gezamenlijk een totaalpakket aan diensten leveren binnen de spoorinfrastructuur.

Onderwerpen: ,

TerraCarta

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.