Blauw klapperbord Utrecht Centraal

Aanbesteding vervanger blauw klapperbord Utrecht CS opnieuw gestart

De digitale vervanger van het iconische blauwe klapperbord op Utrecht Centraal laat nog even op zich wachten. ProRail en NS starten de aanbesteding namelijk opnieuw omdat ‘het gat tussen de aanbiedingen en de wensen te groot was’. Het was de bedoeling om dit jaar nieuwe digitale informatieschermen te installeren. De nieuwe schermen zouden niet alleen op Utrecht Centraal, maar ook op stations Den Haag, Rotterdam en Schiphol worden geplaatst. Dat gaat nu niet door.

ProRail heeft er alle vertrouwen in dat de nieuwe aanbesteding zo snel mogelijk opgestart kan worden. De spoorbeheerder en NS zijn ondertussen bezig met de bepaling van de locaties, de praktische zaken zoals de ophangsystemen en de vormgeving van de schermen.

Vertrektijden

NS haalde in 2013 het iconische grote blauwe bord met reisinformatie over vertrekkende treinen weg uit de vertrekhal van Utrecht Centraal. Sindsdien was deze informatie alleen te vinden op kleine, digitale schermen. NS en ProRail willen een groot digitaal bord dat in principe vergelijkbaar is met het klapperbord: het moet een centraal punt zijn op het station waar alle vertrektijden van het komende half uur getoond worden. Toch zal het niet helemaal hetzelfde zijn. Het bekende geluid van de bordjes die omslaan, maakt het nieuwe scherm niet.

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.