Hyperloop Pod-wedstrijd

Studenten TU Delft lanceren Europees Hyperloop-platform

TU Delft-studenten lanceren donderdag in samenwerking met andere Europese studententeams de nieuwe website Hyperloop Connected. Via dit platform kunnen Europese Hyperloop-teams hun kennis en ideeën bundelen, omdat het delen van informatie voor ‘collectieve vooruitgang’ zorgt. Op de website staan onder andere een interactieve wereldkaart van deelnemende partijen, technische artikelen en infographic filmpjes.

Volgens de universiteit zitten er veel manuren aan Hyperloop-onderzoek in studententeams wereldwijd. “Studenten die een jaar lang in zo’n Hyperloop-team zitten, worden experts op een gebied waar weinig mensen iets over weten,” zegt TU Delft. Maar is er te weinig overzicht in de ontwikkelingen. “Niemand weet precies wie, waar en waaraan gewerkt wordt.” Daardoor gaat een hoop kennis verloren.

Kennis delen

Maar dat hoeft nu niet meer te gebeuren. Via Hyperloop Connected is de kennis op een toegankelijke manier beschikbaar. De studenten vinden dat kennis delen in plaat van afschermen, de juiste manier is om Hyperloop realiteit te laten worden. “Het afschermen van kennis is voor ons als technische studenten ouderwets”, aldus Charlotte Meerstadt namens Delft Hyperloop.

“Het remt collectieve vooruitgang en op lange termijn ook je bedrijf. De meest succesvolle en snelgroeiende bedrijven zijn tegenwoordig vaak degenen die al hun kennis delen, omdat er dan een grotere beweging ontstaat waarin de technologie veel sneller ontwikkelt. Juist bij een nieuwe technologie als Hyperloop, waar nog veel onderzoek en ontwikkeling voor nodig is, is dit belangrijk.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.