TX Logistik wil met nieuw certificaat meer goederen vervoeren in Nederland

Bron: TX Logistik AG.

De European Union Agency for Railways (ERA) heeft aan TX Logistik AG een veiligheidscertificaat afgegeven voor de komende vijf jaar voor treintransporten in Nederland en Duitsland. Het spoorweglogistiekbedrijf, dat deel uitmaakt van de Mercitalia Group (Gruppo FS Italiane), heeft daarmee een certificaat in handen dat geldig is tot 2027.

Aan de hercertificering ging een intensieve voorbereiding vooraf, waarbij TX Logistik aan strenge Europese veiligheidseisen moest voldoen. Met het certificaat mag TX Logistik ook gevaarlijke stoffen vervoeren in onder meer Nederland en Duitsland.

Verbinding met Nederland

“Veiligheid is een prioriteit voor Mercitalia Group en TX Logistik. Het nieuwe veiligheidscertificaat is een essentiële voorwaarde om ervoor te zorgen dat de tractie gecontinueerd verloopt”, aldus de goederenvervoerder. In Nederland rijdt TX Logistik momenteel op twee trajecten. Zes keer per week worden er goederen vervoerd tussen Venlo en Melzo / Milaan. Daarnaast verbindt het spoorlogistiek bedrijf drie keer per week Rotterdam met respectievelijk München en Kornwestheim.

TX Logistik spreekt de ambitie uit om de komende jaren nog verder te groeien binnen Nederland en de rest van het Europese spoornetwerk. Behalve in Nederland is de goederenvervoerder ook gecertificeerd om te rijden in Duitsland, Oostenrijk, Italië, Denemarken, Zweden en Zwitserland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.