Artist impression Railterminal Gelderland

Provincie Gelderland organiseert marktdag voor aanbesteding railterminal

Bedrijven met interesse in de aanleg en exploitatie van de Railterminal Gelderland (RTG) kunnen op 12 oktober informatie inwinnen over het project. De provincie Gelderland organiseert dan een zogeheten marktdag.

De provincie roept alleen bedrijven op die in staat zijn “hierin een dragende rol te spelen” zich te melden. Met die spelers wisselt de provincie vervolgens informatie uit over de uitgangspunten van het project, onder meer op het vlak van de aanleg, de bepalingen voor de exploitaties, de aansluiting op de Betuweroute en de concessie- en erfpachtovereenkomst. Op die manier wil de provincie geïnteresseerde bedrijven in staat stellen zich voor te bereiden op de aanbesteding die begin 2022 gedaan zal worden.

Inpassingsbesluit

De Provinciale Staten van de provincie Gelderland keurden afgelopen juli het Inpassingsbesluit voor de Railterminal Gelderland goed, waarmee een locatie bij Valburg is vastgelegd. Volgens de provincie is dit een belangrijke mijlpaal voor de mogelijke realisatie van de terminal. Naast de vastlegging van de locatie bij Valburg, zijn in het Inpassingsbesluit de aanleg van de ontsluitingsweg, het aanpassen van de kruising Rijksweg Zuid-Reethsestraat en de landschappelijke inpassing opgenomen.

De exploitant gaat vervolgens het terrein van de RTG inrichten en exploiteren/uitbaten. Naar verwachting gaat in 2023 de schop de grond in. Gelderland is onderdeel van de Europese goederencorridor Rhine-Alpine. De A15, Waal, Rijn en Betuweroute maken onderdeel uit van deze transportcorridor die eindigt in Genua.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

1 reactie op “Provincie Gelderland organiseert marktdag voor aanbesteding railterminal”

Overbetuwe Overbelast|14.10.21|22:02

Overbetuwe Overbelast gaat naar Raad van State tegen dit besluit en zal verdere vergunningsaanvragen bijzonder kritisch volgen en waar mogelijk blokkeren.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.