Kombiverkehr breidt netwerk uit met Rail Terminal Greenport Venlo

Logistiek dienstverlener Kombiverkehr neemt vanaf volgende maand Rail Terminal Greenport Venlo op zijn aanbod van diensten voor de Rhine-Alpine Corridor en zal wekelijks vijf treinen laten rijden van en naar de Intermodal Terminal in het Italiaanse Mortara.

Kombiverkehr heeft de Italiaanse terminal sinds februari van dit jaar in zijn portfolio en werkt tussen de Benelux en Italië samen met BLS Cargo, SBB Cargo en Captrain Italia. Peter Dannewitz, hoofd sales bij Kombiverkehr, heeft de afgelopen maanden een hoge utilisatiegraad gezien, waardoor de uitbreiding met Venlo goed van pas komt.

Retourtrips nemen toe

“Met de toevoeging van de Cabooter Terminal in Greenport Venlo verschaffen we onszelf toegang tot een van de sterkte locaties in Nederland”, Dannewitz. De eerste trein staat gepland voor 9 september.

De utilisatiegraad betekent tevens dat het aantal treinen tussen Mortara en het Duitse Krefeld als die tussen Mortara en de CTT Terminal in Rotterdam vanaf 6 opgeschroefd worden naar vijf retourtrips per week. Het aantal trips tussen Mortara en Gent wordt ook uitgebreid, allereerst van vijf naar zes en in Januari nogmaals naar acht vertrekken in beide richtingen per week.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

1 reactie op “Kombiverkehr breidt netwerk uit met Rail Terminal Greenport Venlo”

Pat Rick|20.08.21|12:33

Dit zou een extra motivatie zijn om de verdubbeling van Kaldenkerken – Duelken te versnellen. Dit is al decennialang in de wacht, terwijl het succes van de IC Eindhoven – Dusseldorp hier afhankelijk is.

Het stukje stelt niks voor en er is al passeerspoor op de tussenliggende stations. Enige spannende is de bypass in Viersen. Hier is al een ruimtereservering, maar omwonenden zetten zich schrap voor geluidshinder. Zal extra maatregelen vereisen, zoals bij derde spoor Emmerik – Oberhausen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.