Een goederentrein bij de Port of Moerdijk

SpoorProTV: Port of Moerdijk breidt spoor uit en UIC blikt vooruit op RailTech Europe

Port of Moerdijk heeft onlangs de havenstrategie gepresenteerd met als doelstelling om in 2030 de duurzaamste haven van Nederland te zijn. Het spoor speelt daarin een belangrijke rol. Commercieel manager Jay Baladien van Port of Moerdijk was woensdag te gast bij SpoorProTV en gaf hier een uitgebreide toelichting op.

Moerdijk richt zich op shortsea in combinatie met het spoor. In de afgelopen jaren zijn het aantal spoordiensten flink uitgebreid. Begin deze maand maakte de Belgische spoorgoederenvervoerder Lineas nog bekend een nieuwe lijndienst te lanceren voor intermodale ladingen tussen de haven van Moerdijk en Antwerpen. De goederentrein rijdt drie keer per week. Daarnaast verhoogt Lineas de frequentie van het vervoer tussen Rotterdam en Antwerpen tot acht retourritten per week.

Verder in de uitzending een interview met Simon Fletcher, directeur Europa van de International Union of Railways (UIC). Fletcher maakt deel uit van de programmacommissie van RailTech Europe en is dagvoorzitter van de tweede dag. Hij blikte vooruit naar het evenement en vertelt over de uitdagingen waar de spoorsector mee te maken heeft zoals de gevolgen van de coronacrisis voor het personenvervoer en de uitrol van het Europese beveiligingssysteem ERTMS.

Bekijk straks de uitzending terug:

SpoorProTV

SpoorProTV is iedere woensdagmiddag om 14.00 uur op YouTube te zien en is daar na afloop ook terug te kijken. Abonneer je op ons kanaal en krijg automatisch een melding zodra er een nieuwe video online staat.

Update: woensdag 15.12 uur

Lees ook:

SpoorProTV: winterweer, Toekomstbeeld OV en Europees Jaar van het Spoor

Banner SpoorProTV groot

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

SpoorProTV: Port of Moerdijk breidt spoor uit en UIC blikt vooruit op RailTech Europe | SpoorPro.nl
Een goederentrein bij de Port of Moerdijk

SpoorProTV: Port of Moerdijk breidt spoor uit en UIC blikt vooruit op RailTech Europe

Port of Moerdijk heeft onlangs de havenstrategie gepresenteerd met als doelstelling om in 2030 de duurzaamste haven van Nederland te zijn. Het spoor speelt daarin een belangrijke rol. Commercieel manager Jay Baladien van Port of Moerdijk was woensdag te gast bij SpoorProTV en gaf hier een uitgebreide toelichting op.

Moerdijk richt zich op shortsea in combinatie met het spoor. In de afgelopen jaren zijn het aantal spoordiensten flink uitgebreid. Begin deze maand maakte de Belgische spoorgoederenvervoerder Lineas nog bekend een nieuwe lijndienst te lanceren voor intermodale ladingen tussen de haven van Moerdijk en Antwerpen. De goederentrein rijdt drie keer per week. Daarnaast verhoogt Lineas de frequentie van het vervoer tussen Rotterdam en Antwerpen tot acht retourritten per week.

Verder in de uitzending een interview met Simon Fletcher, directeur Europa van de International Union of Railways (UIC). Fletcher maakt deel uit van de programmacommissie van RailTech Europe en is dagvoorzitter van de tweede dag. Hij blikte vooruit naar het evenement en vertelt over de uitdagingen waar de spoorsector mee te maken heeft zoals de gevolgen van de coronacrisis voor het personenvervoer en de uitrol van het Europese beveiligingssysteem ERTMS.

Bekijk straks de uitzending terug:

SpoorProTV

SpoorProTV is iedere woensdagmiddag om 14.00 uur op YouTube te zien en is daar na afloop ook terug te kijken. Abonneer je op ons kanaal en krijg automatisch een melding zodra er een nieuwe video online staat.

Update: woensdag 15.12 uur

Lees ook:

SpoorProTV: winterweer, Toekomstbeeld OV en Europees Jaar van het Spoor

Banner SpoorProTV groot

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.