Goederenvervoer per spoor Zeeman

Sinaasappelen in ‘cooltrain’ brachten Zeeman in aanraking met het spoor

Zeeman is op het idee gekomen om producten via het spoor naar winkels in Spanje te vervoeren door de ‘Cooltrain’. Deze trein met koelcontainers gevuld met sinaasappelen rijdt sinds mei vorig jaar tussen Valencia en Rotterdam. De retailer was gecharmeerd van het concept en kwam in contact met spoorvervoerder Shuttlewise om eigen treindiensten uit te gaan voeren. Dat vertelde Herjon Conen, hoofd Transport bij Zeeman, woensdag in de uitzending van SpoorProTV.

Zeeman start donderdag met het vervoeren van producten per spoor naar Granollers, ten noordoosten van Barcelona in Spanje. Het bedrijf doet dit met eigen containers, die in de Zeeman-kleuren beschilderd zijn, en een eigen chassis.

De retailer is hiervoor een samenwerking met spooroperator Shuttlewise en Combi Terminal Twente aangegaan. De treindiensten zijn nu nog een keer per week, maar de verwachting is dat dit aantal zal toenemen. Zeeman verwacht het komende jaar nog dertig tot veertig winkels in Spanje te kunnen openen.

Bekijk hier het studiogesprek met Herjon Conen, hoofd Transport bij Zeeman:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.