SpoorProTV met Paul van den Bogaard

SpoorProTV: spoorgoederenvervoerders reageren op rapport CrisisLab

CrisisLab heeft deze week een kritisch rapport uitgebracht over de aanhoudende storingen op de Rotterdamse Havenspoorlijn, emplacement Kijfhoek en andere spoorgoederentrajecten in Nederland. Volgens het onderzoeksbureau zijn de verstoringen een gevolg van uitgestelde investeringen en onderhoud en een versnipperd beheer door ProRail. In de uitzending van SpoorProTV reageerde directeur Hans-Willem Vroon van RailGood op het rapport.

Het onafhankelijke onderzoeksbureau deed in opdracht van ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat onderzoek naar de oorzaken en mogelijke oplossingen voor de problemen op het Nederlandse goederenspoor. Spoorgoederenvervoerders in het Rotterdamse havengebied ondervonden de laatste jaren veel hinder door onverwachte infrastoringen. Volgens belangenorganisatie RailGood lopen  de vervoerders hierdoor jaarlijks miljoenen mis.

Combinatie ERTMS en ATO

Verderop in de uitzending had redacteur Paul van de Bogaard een studiogesprek met masterstudent Ruben Vergroesen aan de TU Delft. Hij voerde in samenwerking met ProRail onderzoek uit naar Automatic Train Operation (ATO) en spoorbeveiligingssysteem ERTMS. Hij onderzocht wat de combinatie van de spoortechnieken ERTMS Hybrid Level 3 en Automatic Train Operation (ATO) oplevert voor de capaciteit van het spoor.

SpoorProTV is iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live op YouTube te zien en is daar na afloop ook terug te kijken. Mensen die zich abonneren op het videokanaal, krijgen automatisch een melding als er een nieuwe uitzending of videoreportage online staat.

Lees ook:

Banner SpoorProTV groot

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.