Sigrid Nikutta, algemeen directeur DB Cargo

DB Cargo wil via aanvullende logistiek uit de rode cijfers komen

De zwaar verliesgevende railgoederenvervoerder DB Cargo wil met aanvullende logistiek diensten rond 2025 weer winstgevend worden. Dat zegt algemeen directeur Sigrid Nikutta van DB Cargo.

DB Cargo heeft de laatste vijf jaar rond de 1,2 miljard euro aan verliezen geleden, maar wil via extra diensten meer klanten naar het spoor halen. Zo komt er een uitbouw van de expreslijn van DB Cargo tussen Hamburg en Keulen en gaan er tussen Antwerpen en het Ruhr-gebied meer goederentreinen rijden, zegt zij.

Voor- en natransport

DB Cargo wil verder voor klanten het voor- en natransport naar en van het spoor gaan verzorgen. Het is dan ook niet meer primair noodzakelijk dat een bedrijf over een spooraansluiting beschikt. Het spoorbedrijf heeft daarnaast bij Siemens Mobility 400 hybride ‘Vectron’-locomotieven besteld. Dit type kan zowel op geëlektrificeerde en niet-geëlektrificeerde spoorroutes worden ingezet.

Auteur: John Versleijen

John Versleijen is redacteur van Nieuwsblad Transport, een zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.