HSL-V60 locomotief

HSL stationeert dieselloc in Amersfoort voor last-mile service

Spoorgoederenvervoerder HSL Netherlands is gestart met een eigen last-mile service voor klanten die geen bovenleiding tot op het eigen terrein hebben. Het bedrijf stationeerde hiervoor een V60-Ost dieselhydraulische locomotief in Amersfoort. HSL is van plan om op meer locaties in Nederland eigen rangeerlocomotieven te stationeren.

De locomotief is volgens HSL Netherlands in heel Nederland inzetbaar om treinen vanaf het emplacement naar de klant te rijden. De loc zal de komende tijd vooral gestationeerd staan in Amersfoort. De machine verzorgt daar de last-mile service voor de treinen met nieuwe Volkswagens die HSL Netherlands rijdt vanuit de fabriek in het Duitse Emden naar importeur Pon in Leusden. De V60 wordt ingezet voor het laatste stuk van dit traject. Dit is ongeveer vier kilometer lang en loopt dwars door de stad Amersfoort.

In eigen beheer

“Het in eigen beheer uitvoeren van de last-mile service is een logische stap in de ontwikkeling van HSL Netherlands”, zegt directeur Sven Schallach. “Met HSL-dochters kan HSL Netherlands in grote delen van Europa complete vervoersoplossingen aanbieden. De last-mile service in Nederland maakt dat HSL volledig in eigen beheer vervoer kan aanbieden, waardoor we nog flexibeler kunnen inspelen op de vervoersbehoeften van onze klanten.”

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.