RailFreight China

RailFreight.com krijgt Chinese variant

SpoorPro zustervakblad RailFreight.com heeft een Chinese editie gelanceerd: RailFreight.cn. De website is een platform waar collega’s uit de Europese en Chinese industrie elkaar ontmoeten, meldt de redactie.

De redactie van RailFreight.com zet zich sinds 2016 in om nieuws over de internationale spoorgoederensector aan een zo breed mogelijk publiek te brengen. De stap naar China was volgens redacteur Majorie van Leijen een logische. “Nieuws over de Nieuwe Zijderoute is een van de speerpunten van het nieuwsplatform, en er is veel vraag naar uitwisseling”, legt ze uit.

Bruggen slaan

“We wilden uitbreiden naar China en kwamen op het idee om dit in het Chinees te doen. Wij geloven dat we echt waarde kunnen toevoegen. Wat we willen, is onze lezers in Europa verbinden met lezers in China ”, zegt Joan Blaas, directeur van uitgeverij ProMedia Group.

RailFreight heeft vanaf nu een speciale Chinese afdeling bij RailFreight geleid door Jialu Zhang. “Er is een enorme informatiekloof die we willen opvullen. In de praktijk kennen de twee markten verschillende industriestandaarden. Zo heeft China veel losse lading, in Europa is het meestal gepalletiseerd. In China werkt de industrie met 40ft containers, terwijl dit in Europa 45ft is. Maar over het algemeen is er een communicatiekloof die we met onze Chinese website hopen te overbruggen”, legt Zhang uit.

Nieuwe Zijderoute
Van 2014 tot 2019 is het aantal treinen op de Nieuwe Zijderoute met veertig keer toegenomen. Dit jaar is het verkeer ondanks de coronacrisis met meer dan 60 procent toegenomen.

“We zagen dat er behoefte was voor informatie-uitwisseling tussen China en Europa. Daarbij zien we de meerwaarde van samenwerking tussen bedrijven langs de corridor. Die samenwerking is niet alleen belangrijk op evenementen. Hiervoor is een geïntegreerd platform nodig”, aldus Zhang.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.