DB Cargo: spoorgoederenvervoer van en naar Nederland heeft vertraging

bron: db cargo

Goederenvervoerder DB Cargo verwacht vertragingen in het goederenverkeer van, naar en in Nederland. Dit door beperkingen op emplacement Kijfhoek in combinatie met onderhoudswerkzaamheden aan het spoor tussen Emmerich en Oberhausen. De vervoerder verwacht dat treinen langer onderweg zijn zolang deze beperkingen gelden.

De beperkingen op Kijfhoek duren volgens ProRail tot week 23, de eerste week van juni. Dat meldt DB Cargo. Afgelopen zaterdag 18 april zijn de werkzaamheden aan het spoorvak Emmerich-Oberhausen gestart. Hierdoor is er tot en met 30 april één spoor beschikbaar op dit traject.

Betuweroute

In de periode van 1 tot 10 mei staat er meer werk gepland. Gedurende deze tijd is de route via Emmerich niet beschikbaar. “Het treinverkeer van en naar Duitsland krijgt hierdoor te maken met omleidingen”, aldus DB Cargo. De werkzaamheden maken deel uit van de aanleg van het zogenaamde Derde Spoor, de speciale spoorgoederenlijn tussen Nederland en Duitsland en het Duitse deel van de Betuweroute.

Door extra rangeerhandelingen op Kijfhoek toe te passen, heeft DB Cargo tot nu toe vertragingen in het enkele wagenlading netwerk kunnen voorkomen. Het is echter niet de eerste tegenslag op het emplacement deze maand. Van 6 tot en met 8 april werd het goederenvervoer er stilgelegd omdat ProRail twee wissels vastzette. Dit vanwege het verlopen van de veiligheidscertificaten van deze wissels.

Frustrerend

De driedaagse beperkingen op Kijfhoek volgden kort op een storing in het heuvelremsysteem, waardoor het systeem meer dan een week niet kon worden gebruikt. “Heel frustrerend in een tijd waarin er veel vraag is naar treinen met wagonlading”, aldus DB Cargo woordvoerder Jelle Rebbers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Majorie van Leijen

Majorie van Leijen is redacteur van SpoorPro.nl en het internationale vakblad voor professionals in het spoorgoederenvervoer RailFreight.com.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.