DB Cargo Corona-loc

Lineas en DB Cargo onthullen ‘heldenlocomotieven’

Spoorgoederenvervoerders Lineas en DB Cargo Nederland hebben speciale locomotieven onthuld ter ere van de helden in de strijd tegen het coronavirus. De ‘Heldenlocomotief’ van Lineas is in het wit gehuld en werd afgelopen week in Antwerpen onthuld. DB Cargo rustte drie van zijn loc’s uit met een boodschap “aan iedereen die helpt in deze crisistijd.”

Jeroen Spruyt, directeur Assets & Network Operations bij Lineas: “Dit is onze manier om alle mensen in de frontlinie van deze crisis te bedanken. Medisch personeel natuurlijk in de eerste plaats, maar ook mensen in andere kritische sectoren zoals supermarkten, apotheken en transport. Bij Lineas hebben we honderden mensen die elke dag hard werken om kritieke goederen zoals voedsel, medicijnen en desinfectiemiddelen te vervoeren. We zitten hier allemaal samen in en we hopen dat deze locomotief de geest van iedereen die het ziet zal stimuleren.”

Kritisch punt

Het symbolische gebaar van Lineas komt op een kritiek punt voor de spoorgoederensector. Nu de marktvraag met 20 tot 30 procent is gedaald omdat bedrijven de productie hebben stopgezet, vragen de spoorgoederenvervoerders de Belgische regering om hun sector te ondersteunen in haar missie.

Lineas heroes locomotief

Raphaël de Visser, woordvoerder van Lineas: “We nemen onze verantwoordelijkheid heel serieus. Ondanks de crisis blijft Lineas treinen rijden om vitale goederen bij bedrijven en consumenten te brengen. We zullen echter ook een belangrijke rol spelen wanneer we onze klanten helpen onze samenleving en economie weer op te bouwen. De Heroes-locomotief is een dank aan alle mensen aan de frontlinie van deze crisis, maar ook een oproep tot actie om ons te ondersteunen in onze missie.”

Later spotten

Direct na de onthulling werd de locomotief op het Lineas Green Xpress Network ingezet om goederen door heel Europa te vervoeren. Voor treinliefhebbers worden treinroutes pas gedeeld nadat de coronamaatregelen zijn opgeheven in de landen waar ze doorheen reizen.

Auteur: Majorie van Leijen

Majorie van Leijen is redacteur van SpoorPro.nl en het internationale vakblad voor professionals in het spoorgoederenvervoer RailFreight.com.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.