Goederentrein, gevaarlijke stoffen

Rangeren met gevaarlijke stoffen Europoort hervat

De beperkingen voor het rangeren van wagons met gevaarlijke stoffen (RID – goederen) op het Rotterdamse emplacement Europoort zijn verholpen. Dat meldt spoorgoederenvervoerder DB Cargo. Op het terrein waren sinds maandag problemen met de bluswatervoorziening.

Inmiddels zijn deze problemen verholpen. Verder was het dubbelspoor naar Yangtzehaven Noord op Maasvlakte 2 tijdelijk niet beschikbaar. Dit is dinsdag in de loop van de dag hersteld. Wat overblijft zijn de beperkingen op emplacement Waalhaven. Daar verwacht ProRail pas volgend jaar een oplossing te hebben voor de problemen met het blussysteem.

Hoofdrailrem

Ook de de storing op sorteerstation Kijfhoek is nog niet hersteld, maar hier zijn de beperkingen naar verwachting aanstaande vrijdag vanaf 16.00 uur opgelost. “We doen er alles aan om deze storingen zo snel mogelijk op te lossen”, zei de spoorbeheerder dinsdag.

Het wagenladingvervoer van en naar Nederland ondervindt op dit moment hinder van deze storing. Een defect in de hoofdrailrem beperkt de capaciteit om wagens te sorteren. Herstel van het defect neemt geruime tijd in beslag. DB Cargo laat weten de hinder die klanten hiervan ondervinden te betreuren.

Normaal treinverkeer

Verder verloopt het treinverkeer van DB Cargo van, naar en in Nederland  normaal. Dat geldt op enkele uitzonderingen na, eveneens voor het treinverkeer van de vervoerder in de rest Europa. “Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat in deze situatie op korte termijn verandering zal optreden. We beschikken over voldoende personeel om alle treinen veilig te kunnen laten rijden”, aldus woordvoerder Jelle Rebbers.

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

2 reacties op “Rangeren met gevaarlijke stoffen Europoort hervat”

Theo Van Riet|02.04.20|14:20

Ergens link naar de plannen ?

Theo Van Riet|02.04.20|14:21

Ergens een link naar de plannen ?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.