Nunner-directeur Erwin Cootjans

Spoorgoederenvervoerders schieten Wuhan te hulp met transport noodgoederen

Twee logistieke bedrijven, waaronder het Nederlandse Nunner Logistics, hebben aangeboden om hulpgoederen gratis per spoor naar de Chinese stad Wuhan te vervoeren. Het transport is bedoeld om materialen voor de bestrijding van het Coronavirus vanuit Warschau in Polen naar China te brengen.

Nunner Logistics, gevestigd in Helmond en het in China gevestigde TIEDADA Logistics, hebben besloten alle overzeese Chinese en Europese partijen die hulpmaterialen willen doneren te sponsoren. Dat maakten beide bedrijven afgelopen weekend bekend. “Voor alle hulpgoederen die worden geleverd aan onze hub NUNNER-Tiedada in Warschau, bieden we gratis vervoer per spoor van reddingsmateriaal”, aldus Erwin Cootjans, directeur van Nunner, op Linkedin.

Beschermende kleding

Volgens CNN hebben de Chinese autoriteiten bevestigd dat Wuhan en een groot deel van de provincie Hubei kampen met een tekort aan medische personeel en medicijnen om de longziekte te bestrijden. Beijing zet 1.600 extra medische professionals in om de stad Wuhan bij staan met de behandeling van het groeiende aantal coronaviruspatiënten. Gezondheidsfunctionarissen verklaarden op zoek te zijn naar meer beschermende kleding, veiligheidsbrillen en maskers.

Volgens Wang Jiangping, vice-minister van industrie en informatietechnologie, heeft Hubei ongeveer 100.000 beschermende medische pakken per dag nodig. Dit omdat er een groot risico op infectie bestaat voor medisch personeel bij de behandeling van patiënten. Dit kunnen maskers (63079000), beschermende kleding (62101030) of beschermende bril (9001509900) zijn.

Ground Zero

Wuhan is het startpunt van een zorgwekkende uitbraak van het Coronavirus, die tot nu toe 2.700 mensen in China trof en 80 mensen het leven kostte. Het virus heeft zich ook buiten het land verspreid en verscheen in Hongkong, Macau, Taiwan, Thailand, Japan, Zuid-Korea , Singapore, Vietnam, Maleisië, Nepal, de Verenigde Staten, Canada, Australië en Frankrijk. Volgens Wereldgezondheidsorganisatie WHO is de uitbraak nog niet aangemerkt als wereldwijde noodsituatie, maar is er wel sprake van een zorgwekkende situatie.

Wuhan en vier andere steden in de provincie zijn afgesloten en alle treindiensten voor passagiers zijn geannuleerd. Hoewel het op dit moment onduidelijk is of het vrachtverkeer wordt hervat na de viering van het Chinese Nieuwjaar, loopt de service aangeboden door Nunner en Tiedada via Xi’an naar Wuhan wel door

Lees meer in ons Dossier over het corinavirus.

 

Auteur: Majorie van Leijen

Majorie van Leijen is redacteur van SpoorPro.nl en het internationale vakblad voor professionals in het spoorgoederenvervoer RailFreight.com.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.