DB Schenker, goederentrein, Duitsland

Duitse treinen gaan op offshore-stroom rijden

Spoorvervoerder Deutsche Bahn heeft een contract gesloten met de energiebedrijven Innogy en RWE Supply & Trading voor de afname van stroom van het offshore windpark Nordsee Ost.

Het gaat om 25 megawatt vermogen, wat overeenkomt met 4 van de 48 turbines van het Duitse windpark ten noorden van het eiland Helgoland. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar en gaat in 2024 in. Dat heeft te maken met het aflopen van een subsidieregeling voor de productie van duurzame stroom.

Contracten

Deutsche Bahn zegt dat nu al 57 procent van zijn energiebehoefte uit hernieuwbare bronnen wordt gedekt en dat dat over twintig jaar 100 procent moet zijn. Volgens directeur energiezaken Torsten Schein van DB worden de komende jaren alle aflopende contracten op basis van fossiele brandstoffen consequent vervangen door overeenkomsten op basis van duurzame energie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Rob Mackor

Rob Mackor is redacteur van Nieuwsblad Transport, een zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.