Een goederentrein van Westerman

Westerman start spoordienst naar Zweden

Logistiek dienstverlener Westerman is vorige week gestart met een eigen spoordienst vanuit Venlo naar Zweden. De trein vervoert huckepack-trailers en alle soorten containers. DB Cargo wordt ingezet als vervoerder en Cabooter is verantwoordelijk voor de railterminal.

De goederentreinen vertrekken op maandag- woensdag en vrijdagavond en komen 24 uur later aan in het Zweedse Malmö en Norrköping. Daarmee zijn de transittijden vergelijkbaar met het wegtransport.

Vanuit Venlo kunnen Nederland, België en het Duitse Ruhrgebied worden bediend. Westerman regelt ook het voor- en natransport van de trailers. Volgens Westerman kwamen de eerste treinen vorige week zowel uit Venlo als Zweden op tijd aan.

Verhogen aantal spoordiensten

Westerman wil op korte termijn het aantal spoordiensten van drie naar vijf per week verhogen, waardoor straks iedere werkdag een trein naar Zweden rijdt. Westerman stelt de treinen ook open voor derden, zowel voor (mega)trailers als alle typen containers.

Westerman Multimodal Logistics is een logistiek dienstverlener die opdrachtgevers een totaaloplossing biedt. Het bedrijf heeft vestigingen in Nieuwleusen en Hasselt en opende onlangs een crossdock op de Rail Terminal in Venlo.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.