Goederentrein Nunner Logistics

ING neemt belang in Nunner Logistics

ING Corporate Investments, de investeringstak van de Nederlandse bank, heeft een niet nader gespecificeerd minderheidsbelang genomen in logistiek dienstverlener Nunner Logistics. Dat hebben beide partijen donderdag bekendgemaakt.

Expediteur Nunner telt naar eigen zeggen in Europa een dertigtal vestigingen. Daarnaast beschikt het over vijf filialen in China. Het is onder meer actief in het spoorvervoer tussen de EU en China.

Strategie

ING Corporate Investments zegt zich bij haar investeringen te richten op bedrijven ‘met een onderscheidende strategie die past binnen het investeringsbeleid van ING, waarbij met behulp van risicodragend vermogen het management in staat wordt gesteld haar groeiplannen te realiseren’.
Overnames

Volgens algemeen directeur Erwin Cootjans van Nunner Logistics stelt de komst van ING als aandeelhouder het bedrijf in staat ‘om de komende jaren het bedrijf nog sneller vooruit te stuwen door zowel autonome groei als door overnames’. Tevens wordt het geld gebruikt voor ‘greenfield-operaties’.

Auteur: John Versleijen

John Versleijen is redacteur van Nieuwsblad Transport, een zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.