Een Fret-goederentrein van SNCF, Wikimedia Commons

SNCF: stilzetten goederentrein op Frans station was gepland

Het stilzetten van een goederentrein op het Franse station Libourne vorige week donderdag was gepland. Dat zegt de Franse spoorwegmaatschappij SNCF in reactie op berichtgeving van Franse media afgelopen weekend. Die meldden dat een machinist de trein op het station had achtergelaten, omdat zijn dienst voorbij zou zijn. “Alles was gepland”, aldus SNCF.

De goederentrein was geladen met militair materieel en stopte donderdag op het station Libourne bij Bordeaux. SNCF verklaart in een reactie tegenover Franse media dat de machinist stopte om van dienst te wisselen met een andere treinbestuurder, om de maximale rijtijd niet te overschrijden.

Misverstand

De stop in Libourne was volgens SNCF gepland, omdat op dit station het passagiersvervoer niet gehinderd zou worden en de machinist de trein kon verlaten. Volgens het spoorbedrijf zorgde de vertraging van de trein dat hij niet volgens dienstregeling in Libourne stopte, waardoor het ‘misverstand’ kon ontstaan.

Een andere treinbestuurder nam vervolgens de dienst over en reed de trein naar een een parkeerplaats in Hourcade. Later vervolgde de trein zijn rit naar het station van Brétigny.

Lees ook:

Franse machinist laat trein achter op station

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.