Een Lineas-goederentrein vervoert automodellen van Volvo

Volvo vervoert automodellen van North Sea Port naar China en Italië

Volvo Cars is dit jaar gestart met het vervoeren van haar automodellen per spoor van North Sea Port naar China en Italië. De eerste trein met 190 XC60’s uit China kwam deze week aan in het Kluizendok en vertrekt straks met 180 XC90’s, V90’s en V60’s terug naar de Chinese havenstad Xi’an.

In totaal gaat om vier spoordiensten (twee naar Xi’an in China en twee naar Sacconago in Italië) vanuit North Sea Port in Gent en twee spoordiensten vanuit de haven van Zeebrugge (Schwertberg in Oostenrijk) die door vervoerders Lineas en Hödlmayr worden uitgevoerd. Met de spoordiensten naar Oostenrijk is in april 2018 al gestart.

Volvo Cars haalt met deze treindiensten jaarlijks ongeveer 5.000 vrachtwagens van de weg. De treinen naar Italië worden geladen en gelost op de terminal van DFDS aan het Mercatordok. De China-trein komt aan en vertrekt op het Kluizendok.

Doorlooptijden verkorten

“We willen onze wagens zo snel mogelijk bij de eindklant brengen. Door deze nieuwe treinverbinding vlakbij de site van Volvo Car Gent kunnen we de doorlooptijd voor onze klanten met de helft verminderen. Dit bewijst dat wij ons als bedrijf voortdurend inspannen om onze bevoorradingsketen zo efficiënt en duurzaam mogelijk te organiseren”, licht Plant Manager Stefan Fesser van Volvo Car Gent toe.

Volvo Car Gent is een autofabriek in de haven van Gent, eigendom van Volvo Car Corporation. Ze bestaat uit een lasfabriek, spuitfabriek en eindassemblage met ongeveer 6.500 medewerkers.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.