goederentrein, Betuweroute

Multi Modal Rail intensiveert spoorvervoer vanwege laag water

Logistiek dienstverlener Multi Modal Rail gaat de frequentie van de railshuttle tussen Rotterdam en de Duitse grensstad Weil am Rhein uitbreiden naar twee keer per week. Sinds november reed de trein bij wijze van test al één keer in de week.

Omdat de spoorverbinding in de smaak valt bij de klanten, gaat Multi Modal Rail nu twee keer per week rijden, zegt het bedrijf op de website van het Havenbedrijf Rotterdam. Weil am Rhein ligt strategisch op het drielandenpunt van Duitsland, Frankrijk en Zwitserland en grenst aan de Zwitserse plaats Bazel.

Aanvankelijk was Multi Modal van plan om naar Bazel uit te breiden per binnenschip over de Rijn, vertelt managing director Toon Habers aan het Havenbedrijf. Door de droogte en de lage waterstanden afgelopen jaar besloot het bedrijf een andere weg in te slaan. Habers: “Om toch door te kunnen groeien, hebben we onze plannen omgegooid en zijn we ons op een spoorverbinding gaan richten. Een groene en betrouwbare manier van transport.”

Vijftien uur

De railshuttle met een capaciteit van 96 TEU vertrekt elke dinsdagochtend vroeg vanuit Rotterdam en arriveert na vijftien uur diezelfde avond laat bij de Duss-Terminal in Weil am Rhein. Woensdagmiddag keert de trein terug naar Rotterdam. Ook op vrijdagochtend vertrekt er ook een goederentrein uit Rotterdam, die zaterdagmiddag weer vanuit Weil am Rhein naar Rotterdam rijdt. Onderweg worden vier terminals in Rotterdam direct aangedaan: ECT, RWG, APMT en Euromax. Er is een samenwerking met Portshuttle voor de restcapaciteit om containers van de ene naar de andere terminal te brengen.

Multi Modal Rail heeft al twee jaar een spoorverbinding tussen Rotterdam en Straatsburg. De Franse grensstad ligt zo’n 150 kilometer van Weil am Rhein.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.