Goederentrein op de Betuweroute, foto: ProRail

Cabooter Group start twee nieuwe spoordiensten

De Limburgse Cabooter Group is met twee spoordiensten gestart. Het gaat om een vierde verbinding naar Italië en één naar Turkije. Laatstgenoemde gaat vervolgens verder richting Azerbeidzjan en China. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt.

Vanaf de Cabooter-terminal in het Duitse Kaldenkirchen vertrekt tweemaal per week een trein naar Mortara in Italië. De spoorvervoerder is Shuttlewise. “Met deze stap is Noord-Italië vrijwel geheel afgedekt door treinverkeer vanuit Venlo”, aldus het bedrijf. Behalve naar Mortara rijden er treinen naar Busto, Melzo en Domodossola.

China

De tweede nieuwe verbinding is een intercontinentale verbinding en is onderdeel van een treinketen die begint in Venlo en dan doorgaat naar Istanbul. Vanuit daar gaat deze verder naar Baku in Azerbeidzjan en vandaar naar China.

Deze laatste verbinding is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen Mars Logistics uit Turkije, Azerbeidzjan Railway en de Port of Baku. Bedenker van dit product is de Cabooter Group in samenwerking met The Port of Baku. Deze trein doet voorlopig twee keer per week de Cabooter Terminal aan, maar zal uitgroeien tot een hoogfrequente shuttle. Op 5 november 2018 zal de eerste trein aankomen en vertrekken.

Uitbreiding

Directeur Hans Cabooter licht toe: “Op de bestaande railterminal in Venlo is capaciteit vrijgemaakt voor meer verbindingen, in 2019 gaan die live. Met de realisatie van de nieuwe railterminal op Greenport Venlo ontstaan op de middellange termijn nog meer kansen om nieuwe verbindingen met China op te zetten.”

Lees ook:

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van SpoorPro en Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.