Terminal van APM Terminals op Maasvlakte II in Rotterdam. Bron: APM Terminals

APM Terminals Rotterdam start verbinding met Venlo

APM Terminals heeft een rechtstreekse spoordienst opgezet tussen de terminal op de Tweede Maasvlakte in Rotterdam en de Cabooter-terminal in Venlo. In totaal worden drie treinen per week op deze terminal geladen en gelost. De lading bevat zowel import als export. APM gaat de treinen zelf als vervoerder afhandelen.

Daarmee verdubbelt het aantal treinverbindingen vanuit Rotterdam naar de terminal van Cabooter: er rijden al drie treinen per week vanaf European Gateway Services van ECT. “Deze shuttle naar Venlo draagt bij aan een snellere afvoer van containers vanuit Rotterdam het achterland in,” zegt Roy de Haan van APM Terminals. “Venlo is een belangrijke logistieke hub. En met de nieuwe rail-terminal op komst is ook de toekomstige groei van dit soort verkeer zeker gesteld.”

Modal shift

“Deze treinverbinding draagt bij aan de modal shift,” vult directeur Hans Cabooter van de Cabooter Group Venlo aan. “Eenheden hoeven niet over de weg maar kunnen per spoor doorkomen. Hiermee groeit het aantal spitsmijdingen in de omgeving van Rotterdam. Voor Venlo is dit een versterking van de toch al sterke logistieke positie die Venlo heeft.”

APM op Maasvlakte II opende in 2015 en is in staat om de grootste containerschepen te behandelen. De capaciteit is 2,7 miljoen TEU.

Lees ook:

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.