Passerende goederentrein station Breda

ProRail maakt gunning akoestisch onderzoek spoor bekend

ProRail heeft twee contracten gegund voor het doen van akoestisch onderzoek langs het spoor. Eén contract gaat naar ingenieursbureau Arcadis gegund en het andere contract is toegekend aan het bureau M+P, met Arcadis als onderaannemer.

Perceel een betreft geluidsonderzoeken langs alle doorgaande spoortrajecten, ontheffingsaanvragen voor naleving van de geluidproductieplafonds en het uitvoeren metingen op stalen bruggen. Arcadis eindigde bij dit perceel als eerste en heeft volgens het bedrijf de komende drie jaar aanspraak op zestig procent van een geschatte omzet van 1,5 miljoen euro.

Geluidsonderzoek emplacementen

Perceel twee is gegund aan bureau M+P, expert op het gebied van geluid en trillingen, met Arcadis als onderaannemer. Dit perceel heeft betrekking op geluidsonderzoek bij stations.

ProRail heeft akoestische onderzoek dat niet onder een integraal contract valt, via een raamovereenkomst aanbesteed aan vaste gecontracteerde partijen. Het raamcontract wordt na drie jaar geëvalueerd en mogelijk met maximaal twee jaar verlengd tot een totale contractduur van vijf jaar.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ProRail maakt gunning akoestisch onderzoek spoor bekend | SpoorPro.nl
Passerende goederentrein station Breda

ProRail maakt gunning akoestisch onderzoek spoor bekend

ProRail heeft twee contracten gegund voor het doen van akoestisch onderzoek langs het spoor. Eén contract gaat naar ingenieursbureau Arcadis gegund en het andere contract is toegekend aan het bureau M+P, met Arcadis als onderaannemer.

Perceel een betreft geluidsonderzoeken langs alle doorgaande spoortrajecten, ontheffingsaanvragen voor naleving van de geluidproductieplafonds en het uitvoeren metingen op stalen bruggen. Arcadis eindigde bij dit perceel als eerste en heeft volgens het bedrijf de komende drie jaar aanspraak op zestig procent van een geschatte omzet van 1,5 miljoen euro.

Geluidsonderzoek emplacementen

Perceel twee is gegund aan bureau M+P, expert op het gebied van geluid en trillingen, met Arcadis als onderaannemer. Dit perceel heeft betrekking op geluidsonderzoek bij stations.

ProRail heeft akoestische onderzoek dat niet onder een integraal contract valt, via een raamovereenkomst aanbesteed aan vaste gecontracteerde partijen. Het raamcontract wordt na drie jaar geëvalueerd en mogelijk met maximaal twee jaar verlengd tot een totale contractduur van vijf jaar.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.