Ontsporing goederentrein in Pennsylvania VS

Goederentrein ontspoort in woonwijk VS, bewoners geëvacueerd

Een goederentrein met gevaarlijke stoffen is woensdag onspoord bij het dorpje Hyndman in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Alle bewoners van het dorp die binnen een straal van 800 meter van het ongeluk wonen, moesten hun woning verlaten. Niemand raakte gewond.

De goederentrein van CSX was op weg van Chicago naar Selkrik in de staat New York. De trein onspoorde en botste tegen een garage van een woning die in brand vloog, inclusief drie auto’s in de garage. Ook enkele wagons van de goederentrein met vloeibaar gas en fosfor vlogen in brand, meldt Fox News.

Het voertuig bestond uit vijf locomotieven en 178 wagons, waarvan er 32 ontspoorden. In een deel van de wagons zat vloeibaar gas en fosfor. Vijftig wagons waren leeg. Meerdere woningen werden verwoest door de ontsporing van de goederentrein. Het is nog onbekend hoe het ongeluk kon gebeuren.

Bekijk hier de videobeelden van de ravage na het ongeluk:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.