B Logistics verandert zijn naam naar Lineas

B Logistics laat ‘juk’ verlieslatend staatsbedrijf achter met nieuwe naam

De Belgische spoorgoederenvervoerder B Logistics heeft zijn naam veranderd naar Lineas. Daarmee zegt de onderneming het “juk van het historisch verlieslatende departement van een Belgische staatsonderneming” achter zich te laten. Lineas is door de verregaande transformatie van B Logistics een grote en financieel gezonde Europese spoorgoederenvervoerder geworden. Dat meldt vakblad voor het spoorgoederenvervoer RailFreight.com.

De onderneming zet niet alleen in op groei in Europa, maar wil ook een positieve invloed hebben op mobiliteit, leefmilieu en het concurrentievermogen van de spoorsector. Vooral het ‘Green Xpress Network’ moet volgens het spoorbedrijf ervoor zorgen dat het spoor “de transportmodaliteit van de toekomst” wordt. Het Green Xpress Network is een netwerk van snelle, rechtstreekse, frequente en betrouwbare spoorverbindingen tussen economische centra in Europa.

Green Xpress Network

De spoorgoederenvervoerder is in acht jaar tijd van een bijna failliet departement omgeturnd tot een financieel gezonde, private onderneming. In 2016 verbeterde Lineas voor de zevende keer op rij haar financieel resultaat met een bedrijfskasstroom (EBITDA) van 27 miljoen ten opzichte van 15 miljoen in 2015. Het bedrijf heeft nu naar eigen zeggen de focus van het overleven verlegd naar het realiseren van een modal shift naar het spoor.

Lees het volledige artikel op RailFreight.com.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.