Volume spoorgoederenvervoer licht gestegen in 2016

De volumes van het spoorgoederenvervoer zijn in 2016 met 0,8 procent gestegen. Het internationale vervoer nam met 0,8 procent toe en het binnenlandse vervoer met 1,1 procent. In het eerste half jaar van 2016 profiteerden de spoorvervoerders nog van het laagwater in 2015. Daardoor kon de binnenvaart minder goederen vervoeren en kwam het vervoer via het spoor in beeld als alternatief. Naar verwachting groeien de vervoerde volumes in zowel 2017 als 2018 met 1,5 procent. Dat blijkt uit een rapport van ABN Amro over de transportsector in Nederland.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Volume spoorgoederenvervoer licht gestegen in 2016 | SpoorPro.nl

Volume spoorgoederenvervoer licht gestegen in 2016

De volumes van het spoorgoederenvervoer zijn in 2016 met 0,8 procent gestegen. Het internationale vervoer nam met 0,8 procent toe en het binnenlandse vervoer met 1,1 procent. In het eerste half jaar van 2016 profiteerden de spoorvervoerders nog van het laagwater in 2015. Daardoor kon de binnenvaart minder goederen vervoeren en kwam het vervoer via het spoor in beeld als alternatief. Naar verwachting groeien de vervoerde volumes in zowel 2017 als 2018 met 1,5 procent. Dat blijkt uit een rapport van ABN Amro over de transportsector in Nederland.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.