Rüdiger Grube, algemeen directeur van Deutsche Bahn

Topman Rüdiger Grube vertrekt bij Deutsche Bahn

Topman Rüdiger Grube vertrekt plotseling bij Deutsche Bahn. De Raad van Commissarissen is maandag akkoord gegaan met de ontbinding van zijn contract. Naar verluidt konden de algemeen directeur en het Duitse spoorbedrijf het niet eens worden over de voorwaarden van de contractverlenging.

De Raad van Commissarissen zegt in een reactie Grube te bedanken voor zijn inspanning voor de spoorwegonderneming in de afgelopen acht jaar. De Raad zal binnenkort een besluit nemen over een mogelijke opvolger. Tot die tijd neemt Richard Lutz de leiding over. De 65-jarige Grube staat sinds 2009 aan de leiding van het spoorbedrijf met wereldwijd 40.000 medewerkers en een omzet van zo’n 40 miljard euro.

Digitalisering spoor

Volgens Utz-Hellmuth Felcht, voorzitter van de Raad van Commissarissen heeft Grube zich de afgelopen jaren in gezet om de “toekomst van Deutsche Bahn veilig te stellen”. Ook stond hij aan de wieg van het grote digitaliseringsprogramma van de spoorwegonderneming.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.