Rail terminal, RSC, Rotterdam

Spooroperator Shuttlewise verbindt Rotterdam met Spanje

Spooroperator Shuttlewise is een nieuwe dienst gestart vanuit Rotterdam. Vier keer per week wordt op Antwerpen gereden. Belangrijkste motivatie voor deze dienst zijn de directe doorverbindingen naar Spanje waarvoor gebruik wordt gemaakt van het netwerk van Belgisch spoorgoederenvervoerder IFB. Rotterdam is daarmee voor het eerst per spoor met Barcelona, Tarragona, Irun en Madrid verbonden.

De trein van Shuttlewise rijdt vanaf het Rail Service Center (RSC) in Rotterdam naar de Main Hub in Antwerpen-Noord. Vanaf het RSC neemt de Portshuttle de ‘last mile’ distributie van containers per spoor naar de terminals voor haar rekening. In Antwerpen gebeurt datzelfde door de aansluiting op de LoRo Shuttle (‘Linkeroever-Rechteroever’) van IFB.

Spoorshuttle

In Antwerpen sluit de shuttle eveneens aan op de de Spanje-routes van IFB. Een nieuwe stap voor Shuttlewise dat in 2009 begon met een dienst op Mortara, vlakbij Milaan. Deze biedt inmiddels zes vertrekken per week. Begin vorig jaar kwam daar een dienst met vijf rondritten per week tussen Rotterdam en het Noord-Franse Dourges bij. Die sluit aan op de treinen van Novatrans naar Zuid-Frankrijk.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.